FAQ

Våra vanligaste frågor & svar samlade på ett ställe.

1Vad kostar hyran för ett rum i elevboendet?
Hyran är 2300 kr/mån och den betalas 10 månader per år.
2Vad kan jag jobba med efter jag gått er utbildning?
Våra utbildningar ger en bra bredd för att arbeta med många olika typer av tjänster inom teknikområdet.
3Kan man läsa på högskola eller universitet efter er utbildning?
Ja. Teknikprogrammet ger en bred behörighet till högre studier. Om du väljer att läsa fler kurser inom biologi och kemi får du ännu bredare behörighet.
4Finns det fler program än teknikprogrammet på er skola?
Nej, vi har specialiserat oss på teknikprogrammet just nu. För att du ska ha större valmöjlighet har vi däremot valt att skapa olika programfördjupningar som motsvarar eller ger delar av andra utbildningar. Exempelvis kan man läsa kurser i naturvetenskapliga ämnen för att få samma behörighet som det naturvetenskapliga programmet ger.
5Hur många får jobb direkt efter Vattenfallgymnasiet?
Ungefär 25% av våra elever väljer att börja sin yrkesverksamma karriär direkt efter gymnasiet. 75% väljer att studera vidare.
6När är sista datum att söka?
Hos Gymnasieantagningen i ditt län eller kommun hittar du aktuella datum när antagningen öppnar, sista ansökningsdag och omval.
7Hur söker jag till Vattenfallgymnasiet?
Du som går i åk 9 och ska söka in till åk 1 på gymnasiet gör det via gymnasieantagningen i ditt län eller kommun. Du som går i åk 1 på gymnasiet och vill byta utbildning skickar din ansökan direkt till oss. Urval sker utifrån ditt slutbetyg i grundskolan. Efter sista datum för ansökan behandlas den i mån av lediga studieplatser.